Om (SE)

Som Nordenkorrespondenter för Financial Times Deutschland, Die Welt, The Art Newspaper med flera skriver jag om Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Och det här är min blogg.

Det vimlar av bloggar på internet men tills vidare har det inte skrivits några bloggar av utländska korrespondenter, som reflekterar över Nordeuropa. Det vill jag gärna ändra på. I framtiden kommer jag, journalisten Clemens Bomsdorf, att fylla detta hål. ’High North’ är en geopolitisk term, som används för områden norr om polcirkeln. Sett från ett tyskt perspektiv börjar Nordeuropa norr om Flensburg (folk från Bayern vill kanske teckna den här linjen ännu längre söderut). Därför har jag valt att kalla vår blogg ’High North’. Målet med bloggen är att ge tyskar och tyskspråkiga en insikt i Nordeuropa ut över de stora politiska arrangemang, som jag annars koncentrerar mig på i media.

I min blogg berättar jag historier bakom nyheterna, analyserar intressanta ämnen, som kan hända dyker upp, berättar vardagshistorier från Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Det kommer troligen att hända mycket mer än jag överhuvudtaget är klara över ännu. Den här bloggen kommer att vara full av iakttagelser, som en utlänning gjör, och som också kan vara spännande för folk från Norden.

Till en början kommer jag enbart att blogga på tyska, som många skandinaver också behärskar. Därför finns det tills vidare ingen orsak till att utsätta läsare för mina moderata kunskaper i skandinavisk stavning.

Clemens Bomsdorf

Född 1976 i Köln. Clemens har bott i Nordeuropa sedan 2001 – först i Stockholm fram till 2005 och därefter i Köpenhamn, där han bor idag. Han har studerat statskundskap och ekonomi vid Universität zu Köln och journalistik vid Kölner Journalistenschule. Dessutom har han tagit magisterexamen vid Handelshögskolan i Stockholm. Genom International Journalists’ Programmes fungerade han som korrespondent på Island i två månader i början av 2002. Sedan 2004 har han varit utlandskorrespondent i Norden för medier som art, Financial Times Deutschland, Die Welt och The Art Newspaper med fokus på politik och kultur. Förutom ovanstående media skriver Clemens också för Focus, deutsche bauzeitung, Bücher, stern, Wirtschaftswoche, Zeit online med flera.

Kontakt: Tel.: +45 50 121 005 Mail: bomsdorf@weltreporter.net

Disclaimer

The operators of this site carry, despite the always conscientious research, no responsibility for the accuracy of the information, data and facts published on this page. HighNorth and the operators are neither responsible for data passed through nor for the content of linked pages. Especially not for such links, which have been incorporated into comments, and thus are not created by HighNorth.

Advertisements