Om (DK)

Som nordisk korespondent for Financial Times Deutschland, Die Welt, The Art Newspaper med flere, rapporterer jeg om Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Dette er min blog.

Det vrimler med blogs på internettet, men indtil videre er der ikke skrevet blogs af udenlandske korrespondenter, der reflekterer over Nordeuropa. Det vil jeg gerne ændre! I fremtiden vil jeg, journalisten Clemens Bomsdorf, udfylde det hul. ‚High North‘ er en geopolitisk term, man bruger om områder nord for polarcirklen. Ud fra et tysk perspektiv, starter Nordeuropa nord for Flensborg (bayrere vil måske tegne den linje endnu sydligere). I det mindste alt, der ligger nord for København kalder jeg ‚High North‘. Det er derfor jeg har valgt at kalde min blog for ‚High North‘.

Formålet med bloggen er at give tyskere og tysksprogede en indsigt i Nordeuropa ud over det, jeg ellers koncentrerer meg om i medierne som store politiske arrangementer. I bloggen fortæller jeg historier bag om nyhederne, analyserer (interessante emner, der måtte dukke op), fortæller hverdagshistorier fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Der vil ske meget mere, end jeg overhovedet er klar over på nuværende tidspunkt. På bloggen vil der endvidere være masser af iagttagelser gjort af en udlænding, som også vil være spændende for folk fra Norden. Til at begynde med vil jeg kun blogge på tysk, som mange skandinavere også behersker. Af den grund ser jeg ikke nogen grund til at udsætte læserne for mine moderate skandinaviske skrivekundskaber.

Clemens Bomsdorf,

født 1976 i Köln. Clemens har boet i Nordeuropa siden 2001 – først i Stockholm frem til 2005 og derefter i København, hvor han bor i dag. Han har læst Statskundskab og økonomi på Köln Universitet og journalistik på Kölner Journalistenschule. Derudover har han taget en mastergrad på Handelshøjskolen i Stockholm / Stockholm School of Economics i 2004. Gennem International Journalists` Programmes fungerede han som korrespondent på Island i to måneder i starten af 2002. Siden 2004 har han været udenlandskorrespondent i Norden for medier som art, Focus, Financial Times Deutschland, Die Welt og The Art Newspaper med fokus på politik og kultur. Foruden ovenstående medier skriver Clemens også for deutsche bauzeitung, stern med flere.

Kontakt: Tel.: +45 50 121 005 Mail: bomsdorf@weltreporter.net

Disclaimer

Operatører af dette site påtager sig, trods den altid grundige research, intet ansvar for rigtigheden af de oplysninger, data og fakta, der offentliggøres på siden. HighNorth og operatørerne er heller ikke ansvarlige for data, brugere har lagt på siden og for indholdet på linkede sider (links). Især ikke for links, der er placeret i kommentarfelter af andre end NighNorth.

Advertisements