Norsk arkitektur i fokus

deutsche bauzeitung 07/2010 Norwegen
deutsche bauzeitung 07/2010 Norwegen

KOPENHAGEN. Den aktuelle utgaven av det tyske arkitektur magasinet deutsche bauzeitung ser til Norge. Magasinet presenterer norske arkitekter og bygg i Norge, og ønsker å vekke interesse hos et tysk fagpublikum for norsk arkitektur.

„Forestillingene vi har hatt om norsk arkitektur har hovedsakelig vært knyttet til Sverre Fehn og prosjektene hans. Men nylig har yngre arkitekters verk vakt oppsikt. De har særlig teft for steder og landskap. Byggverk integreres i landskapet, referer til det, men fremstår likevel tydelig i landskapet. Disse oppdagelsene pirret interessen for å se nærmere på landet, arkitekturen og arkitekturscenen“, sier Ulrike Kunkel, magasinets sjefredaktør.

deutsche bauzeitung ser på flere aspekt ved arkitekturscenen i Norge. ”Målet med magasinet er ikke utelukkende å hylle landets arkitektur, men å se på deres positive og negative sider“, sier Clemens Bomsdorf, som er nordenkorrespondent for magasiner som The Art Newspaper og deutsche bauzeitung, og står bak den aktuelle Norgesutgaven sammen med magasinredaksjonen i Tyskland. Bomsdorf har blant annet skrevet artikler som åpner opp for kritiske perspektiv på turistvegprosjektet og byutviklingen i Oslo. Andre tekster handler om landskapshotellet Juvet i Valldal fra arkitektkontoret Skodvind & Jensen, Elementar arkitekternes Lærernes hus i Oslo, samt a-labs arktiske kultursenter og Brendeland & Kristoffersens våningshus i Longyearbyen.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s